Skip to content

Odkar pomnim sem se zanimal za šport. Zanimanje je preraslo v aktivno posvečanje. V zgodnji mladosti sem začel igrati rokomet, košarko, ukvarjal sem se z alpskim smučanjem, nato pa me je dokončno pritegnil rokomet.

igral sem tudi poklicno, a sem to kasneje opustil, ker sem čutil negativne posledice, predvsem poškodbe in telesno nesimetrijo, pojavile pa so se še kronične bolečine.  Moje splošno telesno počutje je bilo slabo. Po tehtnem razmisleku sem spoznal, da si želim natančno razumeti delovanje človeškega telesa in njegove zakonitosti. Opravil sem tečaj za inštruktorja fitnesa pri Fitnes zvezi Slovenije in nacionalno poklicno kvalifikacijo za maserja pri slovenski Akademiji za manualno terapijo HIGEA.

Ker želenih odgovorov na vsa svoja vprašanja nisem našel v Sloveniji, sem jih poiskal v  tujini. V priznani mednarodni ustanovi sem opravil tečaj… In pridobil ta naziv. Program valorizira človeško gibanje oziroma njegov razvoj skozi evolucijo.  Naša metoda stremi k telesni pripravi skozi naravne gibe, s čimer telo ponovno optimalno opravlja funkcije, za katere je bilo ustvarjeno.  Končni cilj je odpravljanje telesnih disfunkcij posameznika, ki se je pojavijo predvsem  zaradi sodobnega načina življenja (pretiranega sedenja, pisarniškega dela, itd.).

Na kratko. Igral sem poker, veliko zaslužil, še več zgubil, kronično trpel z bolečinami v hrbtu. In se na koncu porihtal s principi, ki jih sedaj poučujem!

Uroš Čebokli

BIOMEHANIČNI SPECIALIST, STROKOVNJAK ZA TELESNO DRŽO IN GIBANJE BREZ BOLEČIN