Skip to content

Šport me spremlja že vse življenje. Sprva sem se mu posvečal rekreativno in skozi igro spoznaval različne discipline, nato pa sem se malce bolj intenzivno preizkusil v košarki, alpskem smučanju in rokometu. Ta me je tako prevzel, da je postal nepogrešljivi del mojega vsakdana, zato sem se ga lotil profesionalno.  

 

Kot vsako aktivno angažiranje na vrhunskem nivoju, je tudi moje dolgoletno treniranje pustilo posledice. Rezultat tega so bile poškodbe in zato sem se odločil zaključiti aktivno športno pot ter se zaposlil v podjetju, kjer sem večino dni preživel za pisarniško mizo. Kombinacija vsega se je manifestirale skozi slabo počutje, telesno asimetrijo in s časom so se pojavile še kronične bolečine. Te so v meni vzbudile željo, da se poglobim v razumevanje delovanja človeškega telesa, njegovih zakonitosti in se tako znebim vseh negativnih vzorcev poklicnega športa.

Opravil sem strokovni tečaj za osebnega trenerja pri Fitnes zvezi Slovenije in nacionalno poklicno kvalifikacijo za maserja. Po dodatno znanje sem se podal še v tujino in na priznani mednarodni organizaciji Functional Patterns v Londonu pridobil ustrezno izobrazbo na področju človeške biomehanike.

Program valorizira človeško gibanje oziroma njegov razvoj skozi evolucijo. Naša metoda stremi k telesni pripravi z naravnimi gibi, kot so hoja, tek in met, s čimer telo ponovno optimalno opravlja funkcije, za katere je bilo ustvarjeno. Končni cilj je odpravljanje telesnih disfunkcij posameznika, ki so rezultat škodljivih vplivov sodobnega življenja, h katerim prištevamo predvsem pretirano sedenje in prekomerno rabo mobilnih naprav.

Vso dosedanjo znanje nadgrajujem s študijem manualnih tehnik osteopatije na slovenski Akademiji za manualno terapijo in se zavzemam, da z bogatimi izkušnjami pomagam tudi vam. Z zavedanje, da je zdravo in funkcionalno telo temelj uspešnega in srečnega vsakdana, sem zakorakal v boljšo prihodnost, zato dovolite, da skupaj poskrbimo še za vaše življenje brez bolečin. 

Uroš Čebokli

BIOMEHANIČNI SPECIALIST, STROKOVNJAK ZA TELESNO DRŽO IN GIBANJE BREZ BOLEČIN